İçerişeherde Gezi ssenarisi?!… Kim ve ne üçün?!

İçerişeherde Gezi ssenarisi?!… Kim ve ne üçün?!

 

28 may 2013 cü il tarixinde Türkiye Gezi hadiselerine göre qarismisdi. Sebeb ise o idi ki, Istanbuldakı Gezi parkının Asker Ocagi terefine baxan divari yixilmisdi. Neticede 28 may günü bir qrup aktivist ya da provakator hemin erazide aksiyalar kecirmeye başlamışdi.

Bu misali ele bele çekmedim. Bir nece gündür ki, sosial mediada Iceriseherin qala divarlarinin sökülmesi ile takriben 2011 ci ilde çekilmiş şekiller tirajlanir. Hetta qala divarlarinin qorunmasi ile bagli tedbir de kecirilecek. Hansisa bir aktivist qrup kecirecek bu aksiyani. Tarix ise… He, dayanın deyim: 28 aprel 2019.
Yer de maraqlidir. Ezim Ezimzade parkı. Necedir sizin üçün? Nağıl danisiram? Neyime lazımdır, efendiler?
Bu sokuntulerin köhne şekilleri ve onun etrafında yaradilacaq ajiotaj eslinde bir cox meqamlara hesablanib. Men sadalayim siz de qulaq verin:


1.olkede xususile 2019 cu ilin ilk günlerinden etibaren cenab Prezidentin apardigi ıslahatlar.
Bu islahatlarla Azerbaycan artıq yeni bir dövre qedem qoyub. Sosial, iqtisadi,medeni sahelerde başlayan köklü ıslahatlar hec şübhesiz özünün pik noqtesine Novruzda imzalanan efv fermanı ile ulaşdı. Ve bu gün de Novruzda imzalanan efv fermanının sureti ile davam edir. Elleri her şeyden üzülen, Azerbaycanin guclenmesini gözleri götürmeyen quvveler bu texribatci şekilleri ortaya atib tirajlatdirirlar. Sosial mediada ise bele dezinformasiyalarin yayılması an meselesidir. Bezen insanlar hetta bilmeyerekden bu prosesin içine daxil olurlar ki, bu plani hazırlayanlar zaten onların duyguları ile oynamagi cox gozel bacarirlar.
2.Bu quvveler gördüler ki, iki hefte sonra imzalanacaq Azerbaycan AI sazisinden önce Azerbaycan ayaqlarini yere mohkem basir,ona bir göz dağı vermek eşine düşdüler. Melumdur ki, AI hec bir zaman daxili sabitliyi olmayan bir olke ile terefdasliga getmez. Danisiqlarin intensivlesdiyi bir dönemde Dağlıq Qarabag ve etrafında her hansi bir herbi emeliyyatin başlama riskinin sıfıra beraber olduğunu düşünsek, cunki Ermenistani destekleyenler bilirler ki, sabah baslayacaq her hansi bir herbi emeliyyatda resmi Bakının qarsisini almaq mümkün olmayacaq, o zaman geriye sadece sazis öncesi daxili caxnasmalarin salınması ehtimali qalir.
3. Hadiseler başlayandan beri diqqet edirsinizse sanki gizli bir el olkede kendli şeherli davası aparır. Içeriseheri Bakililarin qorumali olduğunu deyen bu qaraguruhun qarsisinda hemen bir eks argument qoyulur sosial mediada: "gelmeler Bakını pis güne qoyublar”. Belke de her iki terefde oynayan el eynidir, belke de yox, amma görünen odur ki, kimlerse olkenin özülüne dinamitler yerlesdirmek isteyir.
4. Baş veren her hansi bir sosial yönümlu hadise derhal ictimailesdirilir özellikle son dörd ildir. Yeqin ki, neden behs etdiyimi anladiniz. Olkemizde artıq dördüncü Formula1 yarışları keçirilir ve bu il de olkemizin bu yarışı kecirmesini istemeyen quvvelerin das atib vurmaq istedikleri quslardan birisi de Formula1 yarislaridir. Ssenarini deyim: Formula1 yarışlarının kecirildiyi günlerin Bakıda kutlevi aksiyalarin başladığını düşünün. Yarışları izlemeye gelen qonaqlar üçün canları daha ezizdir neinki Formula1 ya da her hansi bir yarış. Tekce onların yox elece de her birimizin. Baş verecek her hansi bir igtisasda hemin qonaqlar paltarlarini, palazlarini yığıb geçecekler olkeden geden de oz olkesindeki media qurumlarinda bir aciqlama verecek ki, Azerbaycan stabil olke deyil. He, ne olsun? O olsun ki, olkemizin imici yerle yeksan olacaq bu prosesde ve biz illerle çalışsaq da onu geri qaytara bilmeyeceyik. Bu da devletimize maddi manevi itkiler bahasına başa gelecek.
Men sadece üç dörd meqami qeyd etdim. Qalanlarini siz özünüz axtarib tapin…

Oktay Hacımusalı

Sozcu.info 



Oxşar Xəbərlər

Xəbər lenti


{sape_links}{sape_article}